Ca sa nu dai gres in sesiune!

Deja ne facem planurile vacanta, ne luam biletele pentru excursii, ne facem rezervari pentru la mare sau la munte sau pur si simplu nu avem nici un plan, traim momentul!

Insa la fel de bine suntem constienti ca avem de trecut peste o sesiune pentru a fi linistiti toata vara.

Indiferent de facultatea la care esti, indiferent ca esti in an terminal sau esti abia la a doua ta sesiune trebuie SA NU DAI GRES!

Iata cateva sfaturi pentru a invata cat mai usor si a nu da gres in sesiune:

  1. Nu invata noaptea. Incearca sa te odihnesti in timpul noptii pentru ca a doua zi sa ai energie.
  2. Stabileste care sunt perioadele active ale organismului si a creierului tau. In functie de programul cand iei masa, cand te trezesti, exista momente in timpul zilei cand creierul tau este “activat”.  Gaseste acele momente ale zilei si invata eficient!
  3. Fa-ti un mic conspect dintr-o sursa sau mai multe care sa cuprinda punctele cheie ale subiectului, folosind limbajul personal.
  4. Nu continua sa memorezi sau sa inveti cand simti ca nimic nu-ti intra in cap.
  5. Vorbeste cu colegii tai despre ce ai invatat tu si ce au invatat ei. Aceasta discutie prieteneasca, despre cursul la care aveti examen va poate fi de folosi amandurora.
  6. Alterneaza studiul la o materie preferata cu cel la una mai putin placuta. Imbinarea acestora conduce la fixarea materialului si pentru obiectele de studiu “nesuferite”. A le lasa la sfarsit poate sa conduca la reducerea atentiei si interesului pentru invatare.
  7. Invata in reprize medii ca durata. Este de preferat sa urmezi modelul orelor de curs, alocand cate 45-60 de minute pentru fiecare materie, cu pauze de cateva minute intre ele.

Va dorim multa bafta si SA NU DATI GRES!

student-travel

 

Acest articol a fost postat in sectiunea Blog cu urmatoarele taguri: , , , .
Ultimele articole postate in sectiunea blog: