Frica de esec

Frica de EsecDa! Tuturor ne este frica de esecuri, desi nu vrem sa recunoastem acest lucru. Nu incercam, nu indraznim, nu riscam pentru ca ne este frica sa nu dam gres, sa nu dezamagim.

Cu toate acestea esecul este o experienta, chiar daca ne vine greu sa credem acest lucru. Teama ca nu vom reusi, ca nu vom putea face fata sau, mai rau, ca vom dezamagi, nu-si va gasi niciodata vindecarea decat in confruntare. Confrunta-ti frica si incearca sa faci ceea ce vrei, indiferent care va fi rezultatul.

Asuma-ti esecul, dar nu dezarma. Ridica-te, mergi mai departe. Deja ai experimentat esecul si teama de el s-a mai estompat. Nu conteaza de cate ori incerci, important este s-o faci pentru ca doar asa vei reusi sa-ti infrangi teama. Dar si sa-ti demonstrezi tie insati ca poti face orice din ceea ce iti propui.

Din pacate, in viata ne lovim mereu si de momente dificile, de momente in care esecul e inevitabil si usturator. Cei care se tem de esec ajung sa nu-si mai doreasca sa incerce lucruri noi. Evita provocarile, pentru ca se gandesc ca n-ar putea trai cu insuccesul. Se inchid in ei si nu mai spun nimic, devin frustrati, deceptionati, timizi, resemnati… un fel de condamnati la iluzii. Si toate astea, de FRICA DE ESEC.

Acest articol a fost postat in sectiunea Blog cu urmatoarele taguri: , .
Ultimele articole postate in sectiunea blog: