Invata orice in patru pasi cu metoda Feynman

Cu metoda Feynman, retii prin predarea subiectului care te intereseaza altcuiva, folosind termeni simpli, avand astfel posibilitatea sa identifici lacunele pe care le ai. Vei ajunge, urmand cei patru pasi, sa intelegi si sa retii mult mai bine informatiile:

  1. Alege un subiect pe care vrei sa-l aprofundezi si incepe sa-l studiezi. Noteaza-ti tot ce stii despre subiect si adauga notite in timp ce inveti lucruri noi.
  2. Explica ceea ce ai invatat unui copil. Noteaza pe o foaie modul in care ai prezenta subiectul despre care vrei sa-l inveti unui copil de 8 ani, astfel incat sa il faci sa inteleaga. Aceasta provocare te va determina sa folosesti un limbaj cat mai simplu.
  3. Revino asupra lacunelor. Odata identificate, cu ajutorul pasului 2, aspectele pe care trebuie sa le aprofundezi, reia studiatul. Acum stii exact care sunt lucrurile asupra carora trebuie sa revii.
  4. Organizeaza si simplifica. Ajuns in acest punct, prezentarea ta ar trebui sa fie suficient de cuprinzatoare si totusi sintetizata. Citeste-o cu voce tare pentru a identifica eventualele scapari.

Metoda Feynman nu este o tehnica rapida de invatare, dimpotriva necesita mult studiu, insa daca este folosita corespunzator, ofera o intelegere aprofundata a subiectului invatat si ofera garantia ca informatiile nu vor fi uitate una-doua.

Acest articol a fost postat in sectiunea Blog cu urmatoarele taguri: , .
Ultimele articole postate in sectiunea blog: