Invinge-ti frica de esec!

Invinge Frica11 reguli simple prin care iti invingi fica de esec:

1. Implica-te în activitati care te fac sa te simti bine: hobby-urile sau animalele de casa, sunt un bun exemplu. Ajuta-te pe tine ajutându-i pe altii chiar si cu o vorba buna sau cu o parere sincera.

2. Ai grija de tine: fa exercitii, dormi suficient, manânca sanatos, aranjeaza-te înainte de a iesi din casa. Toate acestea m-au facut sa ma simt bine cu mine însumi.

3. Asigura-ti un sistem de suport: fie ca vorbim de, sot sau sotie, un prieten sau un membru al familie, trebuie sa ai pe cineva cu care sa poti discuta confortabile despre temerile tale. Oamenii nu sunt insule. Cu totii avem nevoie de cineva cu care sa împartatim fricile sau succesele.

4. Nu fi asa de dur cu tine: esecurile nu trebuie luate personal pentru ca ele nu te fac un învins ci doar îti arata ca esti o fiinta umana.

5. Schimba modul în care vezi succesul si esecul tratând esecul ca feedback al actiunilor tale. O persoana de succes trateaza esuarea ca o experienta din care a învatat ceva. Procesul ciclic “actioneaza, învata, rafineaza”, este esenta acestei tactici.

6. Împaca-te cu ideea celui mai prost scenariu posibil. Imaginându-ti situatia cea mai defavorabila elimini frica de necunoscut si ai posibilitatea de a avea un plan alternativ.

7. Concentraza-te asupra ta si nu te compara cu altii. Întotdeauna vor exista oameni mai buni decât tine la un anumit lucru, iar prin compararea cu acestia îti vei garanta o viata de nemulaumiri. Singurul lucru la care vei fi întotdeauna cel mai bune este la a fi tu însuti.

8. Adu-ti aminte de succese anterioare. Foloseste amintiri legate de succese din trecut ca motive pentru care ai sanse mai mari sa ai succes într-o initiativa viitoare.

9. Accepta frica si treci peste ea. Cu cât te concentrezi mai mult pe partea negativa, cu atât vei deveni mai imobil din cauza fricii. Pur si simplu actioneaza. Autoarea Susan Jeffers spunea simplu: “simte frica si fa-o oricum.”

10. Nu te da batut. Stim cu totii povestea lui Thomas Edison care a încercat de 1800 de ori sa inventeze becul. Daca s-ar fi oprit la 1799?

11. Biocebral capsule si siropCa sa nu dai gres! Esti mai sigur pe tine, ai incredere in propriile forte si faci fata oricarei situatii.

Acest articol a fost postat in sectiunea Blog cu urmatoarele taguri: , , .
Ultimele articole postate in sectiunea blog: