Trucuri pentru a-ti imbunatati puterea de concentrare

Se intampla foarte des sa nu reusim sa ne concentram atunci cand avem de facut lucruri foarte importante. Fie ca este vorba despre o zi grea la birou, de respectarea unui deadline, de pregatirea unui examen important sau realizarea unei cercetari, parca niciodata nu reusim sa ne concentram asa cum ne-am dori pentru a fi cat mai eficienti.

Iata cateva trucuri simple prin care iti poti imbunatati puterea de concentrare, pentru a da randament maxim in orice activitate ai intreprinde:

1. OPTIMISMUL – indiferent daca mai ai doar o zi la dispozitie si nu ai facut mai nimic din ce ti-ai propus gandeste pozitiv. Inlatura din mintea ta cuuvinte ca “nu pot”,  “nu mai am timp”, “nu mai are rost”, astfel te vei putea focusa asupra sarcinilor tale, exclusiv.

2. LOCUL in care lucrezi – pozitia pe scaun, dezordinea de pe birou, o temperatura prea ridicata sau prea scazuta in camera, o iluminatie necorespunzatoare, un zgomot enervant de fundal… toate acestea pot fi piedici in calea puterii tale de concentrare. Incearca sa pui toate aceste lucruri in ordine, dupa care te poti apuca de lucru.

3. SURSE DE BRUIAJ – telefonul mobil, zgomotul de afara, televizorul, pagina de Facebook, un coleg care vorbeste la telefon, toate acestea trebuie sa dispara pentru a te putea concentra la cote maxime.

4. PAUZE PERIODICE – chiar daca esti presat de timp, nu este o solutie sa muncesti ore in sir fara niciun moment de respiro, motiv pentru care 5-10 minute de pauza pe ora sunt absolut necesare si-ti vor da acel avant atat de pretios. Insa verificarea email-ului, vorbitul al telefon sau alte astfel de activitati iti pot indeparta mintea de la sarcina principala, recomandat fiind sa folosesti acest timp scurt pentru a te misca, a te dezmorti, a lua o gustare sau a bea ceva revigorant.

5. ALIMENTATIA  – incearca sa consumi cat mai des urmatoarele alimente: carne rosie, seminte si nuci, cereale integrale sau legume verzi, pentru o putere de concentrare mai mnare.

Acest articol a fost postat in sectiunea Blog cu urmatoarele taguri: , , , .
Ultimele articole postate in sectiunea blog: